Persoonsalarmering voor agressie

De persoonlijke veiligheid van zorgpersoneel wordt steeds belangrijker door de toenemende  agressie van patiënten en bezoekers. Onze oplossing bewijst zijn kracht in alle situaties waar tijdens een noodoproep een nauwkeurige lokalisatie van de persoon in nood vereist is. In het geval van een aanval in een psychiatrische instelling, een hulpvraag in een zorginstelling of een noodsituatie in een onderzoekslaboratorium is nauwkeurige lokalisatie een onmisbaar onderdeel van het veiligheidsconcept.

De persoon in nood activeert een alarm en iedereen wordt direct geïnformeerd over hoe, waar en wanneer een noodoproep is gelanceerd. De personen die ter hulp snellen bevestigen het alarm waardoor de persoon in nood een bevestiging ontvangt. Hierdoor weet hij dat zijn noodoproep aanvaard is en er hulp onderweg is. De discrete communicatie is uitermate belangrijk in een agressieve situatie. Voor deze situaties kan de persoon het alarm discreet lanceren zonder dat de agressor het merkt.  Zo zal ook de bevestiging dat er hulp onderweg is discreet gebeuren door 2 korte trillingen. Voor delicate situaties is deze oplossing uitermate geschikt. Onze andere oplossingen die gebruik maken van draagbare DECT toestellen of app’s op smartphones zetten we hier niet in want als de agressor ziet dat een draagbaar toestel genomen wordt kan dit de situatie enkel escaleren. Discretie is hier uitermate belangrijk.

Het persoonsbeveiligingssysteem is een volledig draadloos radiosysteem met directe transmissie van de persoon in nood naar het beveiligingspersoneel of de collega’s. Om de veiligheid te verhogen is het netwerk volledig redundant opgebouwd waardoor bij het uitvallen van een repeater het netwerk zichzelf dynamisch herstelt. We gebruiken ook eigen radiofrequenties waardoor we niet afhankelijk zijn van Wifi, 3G, 4G of 5G. Elk onderdeel van de oplossing is voorzien van batterijen waardoor bij een volledige stroom onderbreking alles blijft verderwerken. Telkens het toestel uit de lader genomen wordt, volgt er een veiligheidstest waardoor men ook weet dat het toestel correct werkt. Buiten een alarmknop kan men ook gebruik maken van dodemansalarm, man down alarm en anti- snatch alarm.